Nieuwe dirigent YDF

juni 21, 2018 in Geen categorie

Afgelopen woensdagavond 13-6-2018 is door Robert, Jerica en Björn Lijten een contract ondertekend als dirigent van Young Dynamic Fanfare.

Nadat Björn benaderd was of hij interesse had als dirigent voor het jeugdorkest, zijn we na 2 gesprekken tot een overeenstemming gekomen.

Even voorstellen:

Mijn naam is Bjorn Lijten ( 44 ) geboren en getogen in Mierlo-Hout, op 6 jarige leeftijd kwam ik in aanraking met muziek via vader die lid was van fanfare Unitas. Hij kwam thuis met een trom en ik wilde dit ook gaan doen. Dus ben ik een keer naar de lessen gaan kijken en gaan uitproberen.

Vanaf dat moment heb ik de muziek niet meer losgelaten. Was gelijk het jongste lid ooit die met 7 jaar al marsen op straat mee liep.
Na een aantal jaar als tamboer mee te gaan was mijn interesse in muziek veel groter geworden en ben in het fanfareorkest als slagwerker plaats gaan nemen.
Vader stopte als tambour-maître en ik wilde heb het overnemen.

Na een 10 tal cursussen in Tilburg (CVA) mocht ik voor het eerst voorop tijdens een optreden in Pöls Oostenrijk en het was prachtig om Orkest- en Slagwerkgroep te leiden tijdens deze reis.
In 2010 heb ik basis cursus HAFA directie beëindigd met een diploma en ben het jeugdorkest van Unitas (enkele jaren) gaan dirigeren. Bij St. Lucia Mierlo heb ik het opleidingsorkest gedirigeerd, geef les in slagwerk en heb slagwerkgroep overgenomen.
In Mierlo, Geldrop (GMC) en Eindhoven (WMC) Woensel ben ik dirigent van de slagwerkgroep.
Daarbij ook inval dirigent van deze 3 korpsen in Mierlo , Geldrop en Woensel.

Als Tambour-maître / Mars dirigent loop ik met alle korpsen samen (90-100 muzikanten) van gemeente Geldrop Mierlo samen met Dodenherdenking en Nieuwjaarsreceptie om deze bijzondere momenten muzikaal te omlijsten.

Tot slot hoop ik fijn met jullie te gaan samenwerken heb er veel zin in om na de vakantie te gaan starten met YDF.

Met vriendelijke en muzikale groet,

Björn Lijten