Slagwerkgroep 3de op het NK

februari 5, 2018 in Geen categorie

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, we mochten na onze goede voorbereiding eindelijk naar het NK in Assen. Aangezien het zover rijden was moesten we al vroeg uit de veren, vooral de jeugd gooide ook meteen de stoelen plat en pakte nog even een uurtje nachtrust. Na 3 uur rijden waren we dan eindelijk op de bestemming waar het moest gaan gebeuren. De instrumenten op bouwen en het uniform aantrekken en we waren klaar om te gaan spelen. En dat ging goed! Na de laatste noot kwamen er vele lachende gezichten en een gebalde vuist van dirigent John Klaus. We waren kei tevreden over wat we hebben gespeeld.
Onze vele meegereisde supporters waren ook kei enthousiast over hoe het ging en ons gevoel was er ook echt goed bij maar het was natuurlijk nog altijd wachten op de uitslag van de jury. Vol spanning kregen we de uitslag te horen, 81,67 punten. Verbaasd en teleurgesteld waren de eerste reacties van de slagwerkers, het aantal punten was namelijk minder dan op het concours. Een beetje teleurgesteld stapte we dan ook weer de bus in richting Lierop. John en voorzitter Robert deden in de bus meteen een woordje, we moeten trots zijn op deze derde plek maar misschien nog trotser op hoe we het gespeeld hebben en als een groep gedaan hebben. Na de mooie woorden fleurde we op en hebben we het gevierd alsof we Nederlands kampioen waren geworden.
De Slagwerkgroep willen alle mensen bedanken die ons gesteund hebben maar vooral de supporters die mee zijn gereisd naar Assen.